Biochemie

Heb je belangstelling voor de manier waarop scheikunde de levende natuur bestudeert? Dan kan je door de verschillende links op deze pagina te volgen, je kennis over deze wetenschap die we met de term biochemie aanduiden, vergroten. Je leert welke chemische verbindingen op moleculair niveau in planten of het menselijk- en dierlijk lichaam voorkomen, en hoe je ze dient te analyseren. Op dit gedeelte van onze website vind je echt een schat aan informatie in de vorm van onderzoeksverslagen en video’s, die je zullen helpen om je weg te vinden in de wonderbaarlijke wereld van onder andere eencelligen, schimmels en bacteriën, die ons bestaan op aarde zowel kunne verrijken als bedreigen.

Aandachtsgebieden biochemie

We trachten bij he Nederlands Institue System Biology, zoveel mogelijk de onderstaande aandachtsgebieden voor je te belichten:

–   genexpressie : dit is precies wat het woord zegt een uiting van je erfelijke factoren die omgezet worden in eiwitten.

–  forensische wetenschap : hetgeen het technisch-  oftewel sporenonderzoek in het strafrecht behekst.

–  biochemische regelgeving  wetgeving alle aspecten van de biochemie rakende; en

–  plantaardige biochemie     die het best tot uiting komt in de ” Go Green ” beweging.

 

 

 

Onze onderzoekers laten je met hun werk kennismaken  met innovatieve manieren waarop je drinkwater gezond blijft, het milieu schoon wordt gehouden en op welke manier er tegen bacteriën  en virussen gevochten worden voor je welzijn. Wij hopen dat je hun bevindingsn interessant genoeg zal vinden om ze binnen je netwerk te delen. Voeg ons daartoe alvast toe op bijvoorbeeld Facebook!