Persoonlijke hygiëne en het goed schoonmaken en ook houden van de verschillende ruimtes is belangrijk voor zowel thuis, als op je werk. Des te belangrijker dus om ervoor te zorgen dat je hier de juiste schoonmaakmiddelen voor gebruikt. Bij voorkeur natuurlijk schoonmaakmiddelen die niet schadelijk zijn voor het milieu, waardoor het geen enkel probleem is om ze door de gootsteen te spoelen. Om je het belang te doen laten inzien van het schoonmaken en desinfecteren van jezelf en ook verschillende ruimtes zoals op je werk of thuis, hebben we in dit artikel enkele voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Zakelijk desinfecteren

De kans dat je thuis ziek wordt van bijvoorbeeld een bacterie of virus, is natuurlijk een stuk kleiner dan wanneer dit in een andere, vaak openbare ruimte is. Thuis zullen het namelijk vooral eigen bacteriën zijn en heb je als het goed is een goed afweersysteem wat voorkomt dat je ziek wordt. Uiteraard is het op kantoor of in behandelruimtes ook belangrijk dat je zorgt voor gereinigde en gedesinfecteerde ruimtes om verspreiding van organismen te voorkomen. Dit kun je doen middels allerlei verschillende middelen, waarvan een duurzaam desinfectiemiddel natuurlijk vanuit meerdere invalshoeken aan te raden is.

Reinigen en desinfecteren

Er heerst nog wel eens de nodige verwarring over de termen ‘reinigen’ en ‘desinfecteren’. Als we het hebben over het reinigen van een bepaalde ruimte, dan wordt hiermee bedoelt dat er wordt gestofzogen, gedweild en de boel met een doekje wordt afgenomen. Dit is als het ware te vergelijken met het poetsen van ons huis. Wanneer we het hebben over desinfecteren, dan wordt het natuurlijk allemaal wat grondiger aangepakt. Hiervoor kun je gebruik maken van Watter desinfectie, zodat je zeker weet dat alle bacteriën worden gedood. Desinfecteren is dus wel degelijk iets anders dan schoonmaken en gebeurt daarom dus ook vaak pas nadat een ruimte of oppervlakte is schoongemaakt.

Conclusie

Dat het schoonmaken en ook desinfecteren in bepaalde gevallen essentieel is om bacteriën te doden dat moge duidelijk zijn. Belangrijk hierin is wel, dat je goed kijkt naar welk type schoonmaak- of desinfectiemiddel je gebruikt, zodat je geen schade toebrengt aan het milieu. Met duurzame verneveling breng je zo weinig mogelijk schade aan voor het milieu en reinig je niet enkel oppervlakten maar ook de lucht.  Dit is erg belangrijk bij bijvoorbeeld een slagerij of andere levensmiddelen fabrieken waar eten wordt verwerkt.